ambacht, cultuur, culinair & reizen

By on september 5, 2018

Erfurt Krämerbrücke

Veel van onze opdrachten en eigen projecten hebben een culinair of cultureel tintje…

 

Culinair recensent, redacteur & mysteryguest

Een van de eerste projecten waar VANDAAR / aan meewerkte was de IENS Independent Index gids (toen was IENS.nl nog als gedrukt boek verkrijgbaar). Daarna volgde een jarenlange redactionele bijdrage aan Specialbite.nl, een andere Nederlandse culinaire gids. Voor Specialbite waren we ook ‘mysteryguest’ in Nederland en beschreven restaurantervaringen voor het magazine. Frappant feit was trouwens dat zowel IENS als Specialbite op dat moment geen enkel Flevolands restaurant hadden opgenomen in zowel hun online als printuitgaven. En tja, we zijn gevestigd in Flevoland…dus dat kon natuurlijk niet. Bij Specialbite in Amsterdam was dat de binnenkomer bij de toenmalige eigenaresse Ariane van Notten. En ook bij IENS Independent Index vertelden we dat het onterecht was, die blinde Flevolandse vlek in hun uitingen. Toch leuk dat in beide culinaire gidsen Flevoland daarna onderdeel was van het aanbod!

Eigen uitgave: Vandaar Flevoland, bijzonder en dichtbij

En toen…toen toen was het tijd voor onze eerste eigen productie, een boek over bijzondere adressen in Flevoland. Vandaar Flevoland heet het project met de belangrijkste pijlers ambachtelijk, bijzonder & dichtbij. Van kookstudio of onbewoond eiland tot galeries. En van beeldentuin of chocolaterie tot biologische wijngaard. Het boek was een groot succes. Ondertussen maakten we in opdracht onder andere uitingen voor een aanbieder van Vakantiehuizen (HappyHome), we deden de redactie voor een regionaal reismagazine, schreven voor verschillende magazines en kranten. Een tweede Vandaar Flevoland volgde in 2011. Beide edities waren bestsellers met een verkochte oplage van rond de 10.000 exemplaren.

ValenciaDeelname aan culturele en culinaire internationale persreizen

We waren een tijdje mysteryguest voor een bekende Nederlandse hotel en bed and breakfast portal. We namen als reisjournalist deel aan (vooral culturele en culinair getinte) internationale persreizen (IJsland, Hongarije, Tsjechië, Frankrijk, Italië, Spanje, België, Nederland) en schreven daar ook over in printmedia en online blogs.

Organisatie van persreizen

En ja, we hebben ook ervaring in het zelf organiseren van persreizen, bijvoorbeeld in en voor de provincie Flevoland. Hmmm denk je nu vast en zeker…dan hebben jullie ongetwijfeld ook zelf een internationaal reisportaal met een culinair of cultureel tintje? Klopt!

Het kleinste culinaire reisblog ter wereld? Dat zijn wij!

Een van onze nieuwste eigen projecten is een blog gericht op kleinschalige authentieke adresjes, fijne overnachtingsadressen en ook kleinschalige rurale festivals. We werken hard om de website binnenkort te kunnen lanceren. Kort gezegd gaat dit initiatief over ‘food, travel, art & design. En dat op basis van een ‘honest lifestyle’ met een hart voor ‘kleinschalig, slow en organic’. We gaan niet voor groot, groter, grootst. Sterker nog, we pretenderen het kleinste culinaire reismagazine ter wereld te zijn…

IENS Independent Index, Specialbite, Info Regio, Maxx Magazine, Happy Home, Vandaar Flevoland, Weekendhotel

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Mariska Bronstring

About Mariska Bronstring

^^^ VANDAAR / media ^ optimist ^ antieke vakantieboerderij in Saale-Unstrut Duitsland ^ eco chic ^ upcycled interieur ^ ons hout gestookte fornuis ^ love your locals ^ nomad ^ organic ^ vega-fan ^ moestuin ^ realistische dromer ^ concepten ^ hart voor dieren ^ magazines ^ boeken ^ vintage & retro ^ stillevens ^ poetic interiors ^ poetic places ^ fotografie ^ upcycling ^ chocolade ^ life is a pickinick ^ slow cooking ^ Almere-Buiten Flevoland Netherlands ^^^ Voor o.a. goeie espresso, handgemaakt design, taartjes van patisserie Pompadour of van Dulce de Leche Boutique in Valencia, vintage kunst & concept stores en ontmoetingen met inspirerende mensen maak ik graag een omweg! En weet je wat...ik heb geen haast :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *