elisabethUNDjohannes Atelier & Boutique

By on augustus 6, 2018

French chair oakwood

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persoonlijk herinneringen kabinet? Handgemaakte sieraden? 100% DDR fifties cocktail stoeltjes? Franse shabby chic meubelen uit de Provence? Houtsnijwerk stoeltjes van minstens een eeuw oud? Stillevens? Wunderkammer styling? Ouderwetse keuken buffetkast? Oerhollands antiek? Barn decor? Lampen voor je vakantiehuisje in Zweedse Gustaviaanse sfeer? Natuurlijke woonstijl met veel authentiek hout?

Van jongs af aan heb ik, Mariska, een ontembare passie voor alles wat oud is, van vintage of eeuwenoud antiek of brocante tot doorleefde huizen. Het is dus niet zomaar dat we inmiddels 10 jaar geleden een antiek landhuis hebben gekocht in een opkomend wijngebiedje in Duitsland, Saale Unstrut. Die plek renoveren we ruimte voor ruimte en we hebben daarbij geen haast. En tja, al die kamers hebben hun eigen inrichting nodig…

Poetic Living atelier & boutique

Tijdens onze strooptochten door heel Europa, op zoek naar bijzondere objecten om ons landhuis mee in te richten, komen we veel moois tegen. We zoeken meubelen die opvallen door hun vormgeving, soms als eye-catcher en soms juist omdat ze een ‘verstilde’ verschijning zijn. We gaan voor doorleefde meubelen die wel duizend verhalen zouden kunnen vertellen. Soms raken we geïnspireerd en ontwerpen eigen objecten die vaak uit een combinatie van oud en nieuw materiaal bestaan. Neem bijvoorbeeld onze ‘Cabinets des Mémoires‘. Deze deur van deze sloophouten kastjes is een antiek raam uit een oude boerderij of landhuis. In deze kastjes kun je objecten bewaren die je herinneren aan bijzondere en soms emotionele momenten, mensen of dieren.

Soms zijn we niet te stoppen waardoor onze verzameling groeit en groeit. En omdat we niet al onze vondsten zelf kunnen houden, hebben we besloten om ook andere mensen blij te maken met onze collectie. En daarom hebben we onze ‘poetic living atelier & boutique’ geopend.

Nieuw kleinschalig internationaal interieurlabel

Onder de naam elisabethUNDjohannes poetic living hebben we inmiddels een bescheiden internationaal interieurlabel opgericht. We verkopen uiteenlopende interieurobjecten aan verschillende landen binnen de EU en zelfs wereldwijd. De inkoop doen we zelf, de fotostyling doen we zelf en ja, de foto’s maken we ook zelf. En grotere objecten bezorgen we in principe ook zelf!

Verkoop via Etsy

Ben je benieuwd naar onze shop? Kijk dan op Etsy waar we, als we aanbod hebben, onze spullen verkopen. En je bent natuurlijk van harte welkom op Instagram.

Wisselend aanbod in onze shop!

Ons aanbod wisselt! Zo vind je gedurende de koudere maanden soms handgemaakte en vintage sieraden, zoals armbanden, oorbellen, kettingen en ringen maar ook antiek linnen en vintage stoffen in onze shop. Gedurende de mooie maanden (vanaf mei tot en met oktober) vind je ook grote meubelen zoals buffetkasten, stoelen, nachtkastjes etc. in onze winkel.

PS De Franse stoeltjes helemaal bovenaan dit artikel zijn inmiddels verkocht aan iemand in Berlijn. De eikenhouten kapstok hieronder woont nu in Dresden. En ja, ook het witte wandrekje en het witte kastje en het okergele DDR cocktail stoeltje zijn inmiddels verkocht.

 

keukenrekje oud hout kitchen roak old wood Küchen Regal

French Still Life Display kitchen roak Küchen Regal

Buffetkastje shabby chic

okergele DDR stoeltjes

stoeltjes rieten zitting

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Mariska Bronstring

About Mariska Bronstring

^^^ VANDAAR / media ^ optimist ^ antieke vakantieboerderij in Saale-Unstrut Duitsland ^ eco chic ^ upcycled interieur ^ ons hout gestookte fornuis ^ love your locals ^ nomad ^ organic ^ vega-fan ^ moestuin ^ realistische dromer ^ concepten ^ hart voor dieren ^ magazines ^ boeken ^ vintage & retro ^ stillevens ^ poetic interiors ^ poetic places ^ fotografie ^ upcycling ^ chocolade ^ life is a pickinick ^ slow cooking ^ Almere-Buiten Flevoland Netherlands ^^^ Voor o.a. goeie espresso, handgemaakt design, taartjes van patisserie Pompadour of van Dulce de Leche Boutique in Valencia, vintage kunst & concept stores en ontmoetingen met inspirerende mensen maak ik graag een omweg! En weet je wat...ik heb geen haast :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *