klein culinair reisblog

By on maart 5, 2018

Inspirerende interieurs van boetiek hotels en bnb’s en interviews met hun uitbaters? Kleine verhalen over o.a. urban farmers, slow food, ambachtelijke rurale adresjes, schrijvershuisjes, ateliers, culinaire hotspots en galeries? Culinaire routes met een cultureel tintje? De leukste kleinschalige rurale festivals? Ontmoetingen met ontwerpers, chef-koks en schrijvers over hun passie en hun favoriete spots? Recensies van kookboeken, cityguides, kunstboeken en culinaire reisgidsen? Weekje koken met een chef-kok op een Toscaans landgoed? Poetic Places? Slow travel?

Valencia Dulce de Leche Boutique

We schrijven binnenkort op deze virtuele plek over food, art, design en travel gebaseerd op een ‘honest lifestyle’. We hebben daarbij een grote liefde voor slow, kleinschalig, ruraal en bijzonder.

Interviews met o.a. ontwerpers & kunstenaars

We willen je interviews bieden met bijzondere mensen, zoals kunstenaars, chefkoks of ontwerpers die zich laten inspireren door culinaire onderwerpen. Zo hadden we laatst contact met een Franse keramiste die super mooi vormgegeven vrolijk makend servies ontwerpt. Een bevriende Griekse kunstenares maakt culinaire kunstwerken. Haar verhaal lees je straks ook. Erg bijzonder, ook omdat ze hun favoriete adresjes met ons willen delen.

Small is beautiful

We houden van bed and breakfast adresjes. Van die plekken waar ze overvloedige home made biologische ontbijtjes serveren met jam gemaakt van wild fruit. Ja, ook designhotels met uitzicht op zee of een boomhut middenin een bos. Of juist artistieke knusse hotelletjes verstopt in kleine landelijke dorpjes. Of lees over ontbijttentjes in uithoeken van steden waar alleen locals komen. Maar dat is natuurlijk niet alles wat je bij ons kunt vinden.

IMG_20160106_135628

Honest lifestyle: duurzaam, slow & organic. Ook op reis!

De wereld verandert. Mensen zijn zich meer en meer bewust van hun rol als consument. En steeds meer mensen weigeren om hun lijf vol te stoppen met groente en fruit vol met resten landbouwgif. En dat geldt bijvoorbeeld net zo goed voor dieronvriendelijke producten.

Ik vind daarom zo goed om te merken dat steeds meer bedrijven en merken hun verantwoordelijkheid nemen. Ik ken inmiddels voorbeelden van luxe hotels die hun wijnkelders uitsluitend met biologische wijnen vullen. Ik las over barista’s die met ecologische en ook nog eens ‘eerlijke’ koffiebonen willen werken (over pesticiden en koffie wil je vast niks lezen). En ik las laatst iets over een groeiend aantal boeren dat overschakelt op biologische productiemethoden. Dus waarom zou je, ook als je op vakantie gaat, niet bewust kiezen voor bedrijven die biologische of zelfs bio dynamische producten aanbieden? Dat pas echt reizen met smaak!

Bijzondere kookboeken, culinaire cityguides en reisgidsen

We houden zoals gezegd van boeken. Voordat we op reis gaan, verzamel ik altijd opvallende gastronomische adressen op de plek waar we heen gaan. Op mijn blog kom je daarom ook o.a. culinaire reisgidsen tegen, net als bijzondere internationale kookboeken (nee, niet alleen die van Jamie Oliver…), cityguides en interieurboeken die hotels en bnb adressen belichten. En wellicht zijn er ook publicaties rond bevlogen koks die hun levensverhaal prijsgeven. Of uitgaven over ideologische biologische stadsboeren en tuinders…en carrière wonders die besloten om hun leven drastisch om te gooien.

Exclusieve retreats, arrangementen en vakanties

Truffels en eetbare planten zoeken tijdens een kookvakantie in het zonnige Italië? Privé schrijvershuisje of een atelier in de oorverdovende stilte? Culinaire week onder begeleiding van een sterrenkok? Culinaire rondreis door Engeland langs voormalige ateliers en tuinen van kunstenaars? Retreats op betoverende plekken? Fietsvakantie langs wijngaarden in Frankrijk met diners bij door de Michelingids aanbevolen restaurantjes? Gevarieerde beeldhouwvakantie met elke dag een biologisch 3 gangen diner en een smaakvol dagprogramma? Kruidenleer tijdens een wandelvakantie in Montenegro?

Incidenteel bieden we in de toekomst speciaal op maat gemaakte bijzondere retreats aan. Daarbij gaan we vooral voor betoverende rurale plekken. Wil je op de hoogte blijven en een bericht ontvangen als het zover is? Stuur even een berichtje!

Persoonlijk bezocht, getest of geproefd!

We werken met een klein team aan dit project. Alle locaties en beschreven routes zijn, op een enkele uitzondering na, door ons persoonlijk bezocht. Alle boeken waar je over leest zijn door ons persoonlijk gelezen. En ook alle producten waar we over schrijven hebben we persoonlijk getest!

Het kleinste culinaire reismagazine ter wereld!

We hebben niet de ambitie om de grootste zijn. We houden het eigenlijk graag klein. Zo klein zelfs dat we met een gerust hart durven zeggen dat we het allerkleinste culinaire reisblog ter wereld zijn. Echt Mini dus.

 

Mariska Bronstring

About Mariska Bronstring

^^^ VANDAAR / media ^ optimist ^ antieke vakantieboerderij in Saale-Unstrut Duitsland ^ eco chic ^ upcycled interieur ^ ons hout gestookte fornuis ^ love your locals ^ nomad ^ organic ^ vega-fan ^ moestuin ^ realistische dromer ^ concepten ^ hart voor dieren ^ magazines ^ boeken ^ vintage & retro ^ stillevens ^ poetic interiors ^ poetic places ^ fotografie ^ upcycling ^ chocolade ^ life is a pickinick ^ slow cooking ^ Almere-Buiten Flevoland Netherlands ^^^ Voor o.a. goeie espresso, handgemaakt design, taartjes van patisserie Pompadour of van Dulce de Leche Boutique in Valencia, vintage kunst & concept stores en ontmoetingen met inspirerende mensen maak ik graag een omweg! En weet je wat...ik heb geen haast :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *