Redactie & samenstelling reiskrant & magazine

By on maart 31, 2017

Kasteelheer voor een week? Vakantieappartementje huren? Villa tijdens de feestdagen? Bungalow op een vakantiepark? Boerderijtje huren in landelijk Frankrijk?

Nog ver voor de komst van online initiatieven zoals airbnb of Home Away verhuurde Happy Home al vakantiehuizen in heel Europa. De traditionele dikke Happy Home Vakantiegids die bij vele duizenden mensen op de mat viel was een jaarlijks terugkomend hoogtepunt.

Oplage van 600.000 reiskranten

Voor deze opdrachtgever maakten we een aantal jaren achtereen een hele serie kranten en magazines boordevol inspiratie voor een onvergetelijke vakantie! Deze kranten verspreidde het bedrijf in enorme oplages door heel Nederland. We zorgden voor de samenstelling en de redactie en ook regelden we de prijsvragen in de uitingen.

IMG_20151003_155922

Thematische magazines en kranten over reizen

Vakantiehuizen verhuur je het hele jaar door. Elk seizoen is weer anders. En dus maakten we thematische uitingen passend bij elk seizoen. Van voordelig op wintersport in Tsjechië tot een zinderende maar erg betaalbare zomervakantie in Hongarije. Van onbekende vakantie regio’s in Duitsland tot verhalen over de meest populaire vakantiegebieden in Frankrijk. We schreven over regio’s en steden, van musea en natuurgebieden tot bijzondere plekken om je kids mee naartoe te nemen. Een ook over toffe verborgen adresjes die doorgaans alleen de locals bezoeken.

Bijvoorbeeld: culinaire vakantiekrant

Zo was er een culinaire krant waarbij we onder andere schreven over de Italiaanse stad Turijn waar jaarlijks het ‘Slowfood Festival’ plaatsvindt (Salone del Gusto). Maar waar je ook struikelt over bijzondere winkeltjes en cultuur en waar je geniet van lokale specialiteiten als ‘Bicerin’ (warm koffie-chocoladedrankje met slagroom). Het drankje is trouwens veroemd naar het gelijknamige beroemde cafe Bicerin uit het jaar 1763.

Een interview met kunstkok Fredie Beckmans (die je gerust een broodje kwal voorzet), de favoriete websites van Guido Nijssen (destijds hoofdredacteur van culinair tijdschrift LEKKER), van alles over slowfood, de Italiaanse Pranzo, verslag van een weekendje Berlijn (lees waar je de grootste schnitzel eet, waar je de uberhipste winkels vindt en ook hoe je een fijn appartementje boekt vlakbij Mitte), culinaire & wintersporttips van Lucie Struik (directeur Tsjechisch Verkeersbureau), online culinaire shops, iets over kastelen om heel romantisch met je lief door de slotgracht te varen of in de torenkamer te logeren, smaakvolle vakantiehuizen in de aanbieding en nog veel meer.

Bar op 3300 meter hoogte & meer…

We tipten de allerhoogst gelegen koffiebar van Europa in Nendaz (Zwitserland) met het allermooiste uitzicht over de vier valleien! We schreven over specialiteiten in Duitsland (onder andere Beieren), over mooie winterse vakantiegebieden in Oostenrijk, Tsjechië en België. Maar ook over Frankrijk, Spanje en Nederland en de rest van de landen waar het bedrijf vakantiehuizen verhuurt.

Prijsvragen organiseren

Iedere krant was voorzien van een code die je kon invoeren via de actiepagina op de website. Je maakte kans op een weekend in een luxe villa in de Ardennen. Niet gewonnen? Dan toch prijs in de vorm van een kortingcheque t.w.v. Euro 25,- of bijvoorbeeld een staatslot.

Nog een voorbeeld van een thematisch reismagazine: SAMEN

We schreven rond het thema ’samen’. Met onderwerpen als ‘met familie of vrienden de feestdagen doorbrengen in een groot vakantiehuis’ (die boek je het beste een jaar vooruit want wie wil nou niet in zo’n mooi groot landhuis met open haard en sauna de feestdagen doorbrengen…) en een verhaal over hoe mensen kerst of oud en nieuw vieren in andere landen (in Napels dragen de dames rood ondergoed en waag je daar na 22.00 uur op oudejaarsavond niet op straat want dan riskeer je een wasmachine of ander oud huisraad op je hoofd).

Onontdekt Thüringen

Je kon ook lezen over onontdekt Thuringen en over ijzersterke culinaire combinaties (hmm…kraakverse oesters met een ijskoud glas Wodka op de Antwerpse Vreemdelingenmarkt of wijn proeven en lunchen bij Olivier Leflaive in de Bourgogne www.olivier-leflaive.com. We tipten nog wat originele decembercadeautjes en natuurlijk ook een lijst met webtips…

project: samenstelling & redactie magazines en vakantiekranten waarbij VANDAAR / media ook voor de bartering activiteiten zorgde.

partner: Happy Home Vakantiehuizen

Mariska Bronstring

About Mariska Bronstring

^^^ VANDAAR / media ^ optimist ^ antieke vakantieboerderij in Saale-Unstrut Duitsland ^ eco chic ^ upcycled interieur ^ ons hout gestookte fornuis ^ love your locals ^ nomad ^ organic ^ vega-fan ^ moestuin ^ realistische dromer ^ concepten ^ hart voor dieren ^ magazines ^ boeken ^ vintage & retro ^ stillevens ^ poetic interiors ^ poetic places ^ fotografie ^ upcycling ^ chocolade ^ life is a pickinick ^ slow cooking ^ Almere-Buiten Flevoland Netherlands ^^^ Voor o.a. goeie espresso, handgemaakt design, taartjes van patisserie Pompadour of van Dulce de Leche Boutique in Valencia, vintage kunst & concept stores en ontmoetingen met inspirerende mensen maak ik graag een omweg! En weet je wat...ik heb geen haast :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *