Culturele kaart Almere

By on maart 31, 2011

IMG_20150606_121308

Beeldend kunstenaars, muzikanten, theatermakers, galeries, expositieruimtes, broedplaatsen. bibliotheken, theaters, musea, buurthuizen, bioscopen, enzovoorts…

Iets over new town Almere…

Almere is (nog) een stad met te weinig informele ontmoetingsplekken. Onder andere daardoor is lang niet alles en iedereen even goed zichtbaar en vindbaar. Ateliers van kunstenaars bevinden zich in Almere niet in ‘de rafelranden van de stad’ maar meestal in woonhuizen, onzichtbaar voor de toevallige voorbijganger. En hoewel er bijvoorbeeld inmiddels vier (!) broedplaatsen in Almere zijn, van kleinschalig & knus tot fabrieksformaat, weet nog niet iedereen die even gemakkelijk te vinden.

Zichtbaar maken van kunst en cultuur in de stad!

Om daar verandering in aan te brengen vroeg de gemeente ons om de culturele kaart van de stad te maken. We zochten al vanaf het eind van de zomer in 2009. En wat we al wisten, door de research die we deden voor onze nieuwe uitgave van Vandaar Flevoland, werd wederom bevestigd. Alles wat je in een grote stad verwacht op het gebied van cultuur is aanwezig in Almere. Hoe mooi zou het zijn als door de zichtbaarheid nieuwe netwerken ontstaan…

project: samenstellen culturele kaart Almere

partner: gemeente Almere

Mariska Bronstring

About Mariska Bronstring

^^^ VANDAAR / media ^ optimist ^ antieke vakantieboerderij in Saale-Unstrut Duitsland ^ eco chic ^ upcycled interieur ^ ons hout gestookte fornuis ^ love your locals ^ nomad ^ organic ^ vega-fan ^ moestuin ^ realistische dromer ^ concepten ^ hart voor dieren ^ magazines ^ boeken ^ vintage & retro ^ stillevens ^ poetic interiors ^ poetic places ^ fotografie ^ upcycling ^ chocolade ^ life is a pickinick ^ slow cooking ^ Almere-Buiten Flevoland Netherlands ^^^ Voor o.a. goeie espresso, handgemaakt design, taartjes van patisserie Pompadour of van Dulce de Leche Boutique in Valencia, vintage kunst & concept stores en ontmoetingen met inspirerende mensen maak ik graag een omweg! En weet je wat...ik heb geen haast :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *