KUNST IN KUNST – verkoopconcept nieuwbouwproject Eilandenbuurt

By on maart 31, 2007

IMG_20150913_105819Een expositie met betaalbare Nederlandse kunst en design

In opdracht van Te Pas Bouw ontwikkelden we, op eigen initiatief, een idee om de ‘Free Style woningen’ in de Almeerse Eilandenbuurt op een bijzondere manier bij een specifieke doelgroep onder de aandacht te brengen. De verkoop van deze woningen liep namelijk niet naar wens. En eerlijk gezegd vonden wij dat erg jammer gezien de gevarieerde en stoere bijna Amsterdamse vormgeving van de panden met een pakhuis uitstraling. Bij de bouw is gewerkt met veel hout en dat zorgt voor een beborgen uitstraling. Door de indeling van de huizen was/is het voor bewoners mogelijk om kleine bedrijfjes te beginnen in het souterrain. Zo is er bijvoorbeeld nog altijd een kapsalon gevestigd en een kookstudio. En wat ons ook zo aansprak en nog steeds aanspreekt is de knusse sfeer van de straat. Echt een bijzonder nieuwbouw project!

Ontwerpbureau Min2, een combinatie van kunst, design en architectuur!

Het is goed om te weten dat deze woningen zijn ontworpen door een bijzonder architectenbureau, Min2 bouwkunst, uit Bergen in Noord Holland.

Min2 is een Min2 bouw-kunst is een innovatief architectenbureau. De combinatie van architectuur en kunst –co design – resulteert in expressieve en duurzaam verantwoorde gebouwen en projecten, specifiek voor de opgave en herkenbaar als Min2. Min2 is een ervaren architectenbureau en wordt geleid sinds 1984 door ir. Maarten Min, architect BNA en partner Jetty Min- Kauffmann, ontwerper/beeldend kunstenaar.

De woningen, pakhuizen, staan in de Eilandenbuurt van Almere. We vielen er zelf als een blok voor en het is dat wij zelf destijds net een eigen nieuwbouwhuis hadden gekocht…

Open Huis Dagen met pop-up galerie en huiskamertheater

Tijdens de open huis dagen van de makelaar organiseerde VANDAAR / gedurende 6 weken een pop-up galerie met een expositie van betaalbare Nederlandse kunst en design, ‘KUNST IN KUNST’ genaamd. Daarnaast waren er optredens in het pop-up minitheater in de huiskamer van Almeerse dichters en de internationaal bekende gitarist Izhar Elias.

Onze bijdrage aan dit verkoopconcept van een nieuwbouw project

We bedachten het idee, verzorgden de landelijke PR en alle bijbehorende communicatie uitingen. We zorgden tevens voor de organisatie van de expositie, de selectie van kunstenaars en de gebeurtenissen in de huiskamer. Door onze manier van werken zijn er zowel kunstwerken verkocht als huizen.

partner: Te Pas Bouw / Volker Wessels Stevin

opdracht: ontwikkel een concept om woningen bij een specifieke doelgroep onder de aandacht te brengen

Mariska Bronstring

About Mariska Bronstring

^^^ VANDAAR / media ^ optimist ^ antieke vakantieboerderij in Saale-Unstrut Duitsland ^ eco chic ^ upcycled interieur ^ ons hout gestookte fornuis ^ love your locals ^ nomad ^ organic ^ vega-fan ^ moestuin ^ realistische dromer ^ concepten ^ hart voor dieren ^ magazines ^ boeken ^ vintage & retro ^ stillevens ^ poetic interiors ^ poetic places ^ fotografie ^ upcycling ^ chocolade ^ life is a pickinick ^ slow cooking ^ Almere-Buiten Flevoland Netherlands ^^^ Voor o.a. goeie espresso, handgemaakt design, taartjes van patisserie Pompadour of van Dulce de Leche Boutique in Valencia, vintage kunst & concept stores en ontmoetingen met inspirerende mensen maak ik graag een omweg! En weet je wat...ik heb geen haast :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *